© Baykuş Haber

Çocuklar ormandan poşet poşet çöp topladılar

KEPEZ BELEDİYESİNİN, DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ DOLAYISIYLA DÜZENLEDİĞİ ETKİNLİKTE ÇOCUKLAR, ÇÖP VE ATIKLARLA KİRLENEN ORMANI TEMİZLEDİLER. ÇOCUKLAR, ORMANDAN ONLARCA POŞET ÇÖP TOPLADILAR.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde, Kepez Belediyesi tarafından Dünya Çevre Günü dolayısıyla düzenlenen çevre etkinliğinde, çocuklar ormanı temizledi ve onlarca poşet çöp topladı.

Kepez Belediyesi, doğanın önemine ve korunmasına vurgu yapmak amacıyla Dünya Çevre Günü'nde çevre temizliği etkinliği düzenledi. Antalya Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ile işbirliği içinde gerçekleştirilen etkinlikte, çocuklar Kepez Ormanı'ndaki çöp ve atıkları temizledi. Belediye, çocuklara eldiven, tişört, şapka ve çöp poşeti dağıttı.

Eczacılar Ortaokulu, Gülveren İlkokulu ve Kepez İmam Hatip Ortaokulu'ndan gelen yüzlerce öğrenci, Kepez Ormanı'nda şişeden araba lastiğine kadar birçok poşet çöp topladı. Çocuklar, büyüklerin ormanları çöp ve atıkla kirletmelerine tepki gösterdiler ve temiz bir doğa ve dünya istediklerini dile getirdiler.

Toplanan çöpler ve atıklar çöp arabasıyla Kızıllı Entegre Katı Atık Değerlendirme Geri Dönüşüm ve Bertaraf Tesisi'ne götürüldü.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, sadece Dünya Çevre Günü'nde değil, her zaman çevre ve doğa korumasına önem verdiklerini vurguladı. Tütüncü, çocukların doğayı temizleyerek büyüklere güzel bir mesaj verdiğini ifade etti.

Kepez'de çocukların çevre bilinci ve doğa sevgisiyle büyüdüğünü belirten Başkan Tütüncü, kent parklarını halkın ve çocukların kullanımına açarak doğayla buluşturduklarını ve çeşitli etkinliklerle doğa bilincini aşıladıklarını söyledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER