© Baykuş Haber

Çocuklara sporla iç içe tatil

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN KOORDİNASYONUNDA ÇOCUKLARIN YAZ TATİLİNİ SPORLA İÇ İÇE GEÇİRMELERİ HEDEFİYLE DÜZENLENEN YAZ SPOR OKULLARI BAŞLADI. BÜYÜKŞEHİR’İN 15 TESİSİNDE, 13 BRANŞTAKİ TEMEL SPOR EĞİTİMLERİNDE TATİL BOYUNCA 20 BİNE YAKIN YAKIN ÇOCUĞUN SPORLA BULUŞMASI HEDEFLENİYOR.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Yaz Spor Okulları, çocukların yaz tatillerini sporla iç içe geçirmeyi amaçlıyor. Bu spor etkinliği Büyükşehir Belediyesi'nin 15 farklı tesisinde ve 13 farklı branşta temel spor eğitimlerini içeriyor. Yaz boyunca yaklaşık 20 bin çocuğun bu spor etkinliklerine katılması hedefleniyor.

Bursa'da her yaş grubundan kişinin sporla tanışmasını ve özellikle genç neslin boş zamanlarını sporla değerlendirmesini teşvik etmek amacıyla çeşitli projeler hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarında da çocuklara spor dolu bir tatil imkanı sunuyor. Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ve Büyükşehir Belediyespor Kulübü tarafından düzenlenen Yaz Spor Okulları, 3 Temmuz'da başladı ve 3 Eylül'de sona erecek. 4 ila 16 yaş aralığındaki çocukları hedefleyen bu program hafta içi ve hafta sonları olmak üzere 3 haftalık 3 dönem halinde gerçekleşiyor. Program içinde yüzme, okçuluk, kort tenisi, boks, voleybol, basketbol, cimnastik, satranç, taekwondo, masa tenisi, güreş, judo ve karate gibi 13 farklı branş yer alıyor.

Yüzme branşı için eğitimler Fethiye, Şahin Başol, Gürsu, Kestel ve Mihraplı Kadınlar yüzme havuzlarında gerçekleştirilecek. Yüzme çalışmaları toplamda 3 dönem sürecek ve hafta içi ve hafta sonları farklı günlerde yapılacak. Diğer branşlar ise pazartesi-çarşamba-cuma ve salı-perşembe-cumartesi günleri 3 haftalık periyotlar halinde düzenlenecek. Spor Okulları kayıtları, yüzme branşı için yüzme havuzlarında, diğer branşlar için ise Fethiye Spor Kompleksi, Şahin Başol Spor Kompleksi, Acemler Buski Spor Tesisi ve Vakıf Bera Spor Kompleksi'nde gerçekleştiriliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER