© Baykuş Haber

Çocuklarda yaz aylarında görülen ishali ciddiye alın

HER NE SEBEPLE OLURSA OLSUN İSHALİN MUTLAKA TEDAVİ EDİLMESİ GEREKTİĞİNİ BELİRTEN MEDİCANA SAĞLIK GRUBU ÇOCUK HASTALIKLARI VE SAĞLIĞI BÖLÜMÜ’NDEN UZ. DR. EMİNE BELGEN, ÇOCUKLARDA İSHAL VE TEDAVİ YÖNTEMLERİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ.

Yaz aylarında özellikle çocuklarda sıkça görülen ishal sorununa dair bilgiler veren Medicana Sağlık Grubu Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı Bölümü'nden Uz. Dr. Emine Belgen, bu rahatsızlığın tedavi edilmesi gerektiğini vurguluyor. İshalin çocuklarda, özellikle 2 yaşından itibaren erişkin döneme kadar her yaşta görülebileceğini ifade ediyor.

Uz. Dr. Belgen'e göre, ishalin sebebi bazen yenilen gıdalar, bazen de enfeksiyonlar olabilir. Viral ve bakteriyel enfeksiyonlar bu rahatsızlığa yol açabilir. İshalin tedavi edilmesi gerektiğini belirten uzman, eğer çocukta kusma, ateş, karın ağrısı gibi belirtiler eşlik ediyorsa, basit bir ishal olarak değerlendirilmemeli ve mutlaka bir uzmana başvurulmalıdır.

Uz. Dr. Belgen ayrıca, ishalin ciddiyetini anlamak için günde kaç kere dışkılama olduğuna da dikkat çekiyor. Günde 10 kez veya daha fazla ishal şeklinde dışkılama varsa, bu durum ciddi bir sorun olabilir ve hemen uzmana başvurulması gerektiğini belirtiyor. İshal sürecinde sıvı kaybına dikkat edilmesi önemlidir ve ishal diyeti uygulanmalıdır. Ayrıca tuzlu gıdalar ve bol su tüketimi de önerilir.

Bu bilgiler, çocuklarda ishalin nasıl tedavi edilmesi gerektiği hakkında önemli bilgiler sunuyor ve çocuk sağlığını koruma konusunda ailelere rehberlik edebilir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER