© Baykuş Haber

Çocukları teknoloji bağımlılığından korumak için futbol turnuvası düzenlendi

ESKİŞEHİR’DE GENÇLERİN TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞINDAN KORUNMASI AMACIYLA İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NE BAĞLI EKİPLER TARAFINDAN SPOR ETKİNLİKLERİ DÜZENLENDİ.

Eskişehir'de, gençlerin teknoloji bağımlılığını önlemek amacıyla İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından spor etkinlikleri düzenlendi. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan 'Teknolojiyi Abartma, Geleceğini Karartma' projesi kapsamında, gençlerin teknolojiyi bilinçli ve faydalı şekillerde kullanmaları, bağımlılığı önlemek, sportif ve sanatsal aktivitelere yönlendirmek amaçlandı. Anadolu Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak futbol, voleybol, robotik kodlama, tiyatro ve hızlı okuma teknikleri gibi eğitimler düzenlendi.

Ayrıca, 'Fairplay Futbol Turnuvası' düzenlendi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okullardan öğrencilerin oluşturduğu takımlar yarıştı. Seçilen takımlara temel futbol eğitimi verildi ve spor malzemeleri temin edildi. Turnuva sonucunda Sinan Alaağaç Ortaokulu birinci, Ata Ortaokulu ikinci, Hızırbey İmam Hatip Ortaokulu üçüncü ve Muttalip Atatürk Ortaokulu dördüncü oldu. Ayrıca, Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü öğrencileri 'En Fair-Play Takımı' olarak seçildi ve ödüllendirildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER