© Baykuş Haber

Çocukların bayramlıkları Mersin Büyükşehir Belediyesinden

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI SOSYAL HİZMETLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ BÜNYESİNDE BULUNAN TARSUS KIYAFET EVİNDE SOSYAL GÜVENCESİ OLMAYAN AİLELER FAYDALANMAYA DEVAM EDİYOR. KURBAN BAYRAMI ÖNCESİNDE İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELER, ÇOCUKLARININ BAYRAMLIKLARINI BURADAN TEMİN ETTİLER.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Tarsus kıyafet evi, sosyal güvencesi olmayan ailelere yardım etmeye devam ediyor. Kurban Bayramı öncesi ihtiyaç sahibi aileler, çocuklarının bayramlık kıyafetlerini buradan temin ediyor.

Belediye tarafından yapılan açıklamada, Mersin merkezdeki Ulu Cami Meydanı ve Tarsus Duatepe Mahallesi İsmetpaşa Bulvarı üzerinde bulunan kıyafet evinin, dar gelirli ailelere çocuklarını giydirmeleri için bir mağaza gibi hizmet verdiği belirtildi. Kıyafet evinde sadece yeni ürünlerin bulunduğu ve sosyal güvencesi olmayan ailelerin her dört ayda bir olmak üzere yılda üç kez 0-12 yaş grubundaki çocuklarının giyim ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri ifade edildi. Mağazada ayakkabı, mont, pantolon, kazak, eşofman takımları, elbiseler ve daha birçok çeşitli çocuk giyim ürününün yer aldığı vurgulandı.

Tarsus kıyafet evi görevlilerinden Fulya Arlı, bu hizmetin 0-12 yaş aralığındaki sosyal güvencesi olmayan çocuklara yönelik olduğunu belirterek şu açıklamada bulundu: “Şimdiye kadar Mersin merkez ve Tarsus’ta hizmet vermekte olan kıyafet evleri bir aileye yılda üç kez yardım yaparak toplamda 12 bin 900 çocuğa ulaşmıştır.”

Arlı ayrıca, çocukların mutlu olmalarını sağlamanın önemli olduğunu ve bu hizmetin bir parçası olmaktan dolayı gurur duyduklarını ifade etti. Başkan Vahap Seçer liderliğinde bu hizmeti sunmanın kendileri için büyük bir anlam taşıdığını kaydetti.

Çocukların yüzlerindeki gülümsemeyi sağlamanın değerli olduğunu vurgulayan Arlı, Mersin'deki yeni hizmete başlayan Silifke kıyafet evine de sosyal güvencesi olmayan 0-12 yaş çocuğa sahip tüm vatandaşları beklediklerini sözlerine ekledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER