© Baykuş Haber

Çocuklarının tedavisi için boncuk yüzük yapıp satıyor

Emre ÖNCEL/SAMSUN, (DHA)-SAMSUN’da 2’si hasta 4 çocuğuna bakmak için boncuk yüzük yapıp, sosyal medyadan satan Pakize Mutlu (47), ”Benim tek isteğim; çocuklarıma sahip çıksınlar. Çünkü artık iyi değilim. Sesimi duyuramıyorum. Çocuklarımın iyi bir tedaviye ihtiyacı var” dedi.

Samsun'da yaşayan 47 yaşındaki Pakize Mutlu, 2'si hasta 4 çocuğuna bakabilmek ve tedavi masraflarını karşılayabilmek için boncuk yüzükler yaparak sosyal medya üzerinden satış yapıyor. Mutlu, yaşadığı zorlu hayatı ve çocuklarının tedavi ihtiyacını dile getirerek, "Benim tek isteğim; çocuklarıma sahip çıksınlar. Çocuklarımın iyi bir tedaviye ihtiyacı var" dedi.

Sivas'ta 27 yıl önce yaşadığı kaçırılma ve zorla evlendirilme olayını anlatan Mutlu, 8 yıl önce çocuklarıyla birlikte Samsun'a yerleştiğini ve yeni bir hayat kurmaya çalıştığını söyledi. Ancak çocuklarından biri beyninde tümör, diğeri hidrosefali gibi sağlık sorunlarıyla mücadele ediyor. Kendisinin de ciddi sağlık sorunları olduğunu ifade eden Mutlu, sosyal medya üzerinden yaptığı boncuk yüzükleri satarak aile geçimine katkıda bulunmaya çalışıyor.

Pakize Mutlu, "30 bine yakın yüzük var. Bunları satmaya, sesimi duyurmaya çalışıyorum. Benim de rahatsızlıklarım var. Sol böbreğimde 3 tümör var, sağ bacağımda huzursuz bacak sendromu var. Sol gözüm görmüyor ve sağ gözümü kaybetmek üzereyim, iki kulağımda da işitme cihazı var. Psikiyatri çok ağır ilaçlar verdi, içtiğimde uyuyorum. Hasta çocuklarım var ve uyumamam lazım. Tek yapabildiğim; sosyal medyadan yaptığım yüzükleri satmak. Devlet büyüklerimden yardım istiyorum. Başvurmadığım hiçbir merci kalmadı. Tedavi olarak yapabilecek bir şeylerinin olmadığını ancak devletin kurumlarından hastaneye gidip gelerek faydalanabileceğimi söylediler" şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER