© Baykuş Haber

Çokay: Tercihlerde en önemli olay puana göre değil yüzdelik dilime göre hareket etmektir

AYDIN (İHA) - AYDIN ÖZEL BAŞAK KOLEJİ KAMPÜS MÜDÜRÜ VE PSİKOLOJİK DANIŞMAN SÜLEYMAN ÇOKAY, LGS'DE TERCİH DÖNEMİNE GİRİLDİĞİNİ HATIRLATARAK "TERCİHLERDE EN ÖNEMLİ OLAY PUANA GÖRE DEĞİL YÜZDELİK DİLİME GÖRE HAREKET ETMEKTİR" DEDİ.

Aydın Özel Başak Koleji Kampüs Müdürü ve Psikolojik Danışman Süleyman Çokay, LGS tercih döneminin başladığına dikkat çekerek, tercihlerde en önemli kriterin puana göre değil yüzdelik dilime göre hareket etmek olduğunu belirtti.

Çokay, LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrencilerin istedikleri liseleri kazanabilme umuduyla tercihlerini yapacaklarını söyledi. Özellikle yüzdelik dilimlerin değişip değişmeyeceği konusunun merak edildiğini ifade eden Çokay, yüzdelik dilime göre tercih yapmanın önemine vurgu yaptı. Eğer bir ilde yeni okullar açılmadıysa ve kontenjanlarda artış olmadıysa, yüzdelik dilimlerin genellikle değişmeyeceğini belirtti.

Ayrıca, öğrencilerin sınav başarısının yanı sıra sosyal alanda da gelişmelerinin önemli olduğunu vurgulayan Çokay, çocukların sorumluluk alarak kendi işlerini planlamalarının hayat mücadelesi için önemli bir adım olduğunu söyledi. Çocukların sınav sonuçları ne olursa olsun, ailelerin sevgi ve kabul mesajını iletmelerinin önemine dikkat çekti. Ayrıca, sürekli olarak LGS üzerine yapılan yorumların gençlerin motivasyonunu olumsuz etkileyebileceğine de değindi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER