© Baykuş Haber

Çökertilen çetenin 82 yaşındaki lideri, bastonuyla adliyeye sevk edildi

KONYA’NIN EREĞLİ İLÇESİNDE VATANDAŞLARIN EV VE İŞ YERLERİNİ GASP EDEN SUÇ ÖRGÜTÜ, POLİS EKİPLERİ TARAFINDAN DÜZENLENEN OPERASYONLA ÇÖKERTİLEN ÇETENİN LİDERİ OLAN 82 YAŞINDAKİ ŞÜPHELİ ADLİYEYE BASTONUYLA GİTTİ.

Konya'nın Ereğli ilçesinde, ev ve iş yerlerini gasp eden bir suç örgütü, polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla çökertildi. Çetenin lideri olduğu iddia edilen 82 yaşındaki şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, çete liderinin torunu olan Ahmet C. ise tutuklandı.

Ereğli'de birçok vatandaşın evlerini ve iş yerlerini haksız yere ele geçirdiği bilinen "Canpolatlar" adlı suç örgütüne karşı Konya Emniyet Müdürlüğü'nün koordinasyonunda Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından bir operasyon düzenlendi. Bu operasyon, özel harekat ve çevik kuvvet polislerinin de katılımıyla gerçekleştirildi ve Ereğli ile Karapınar ilçelerinde belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar yapıldı. Operasyon sonucunda, 82 yaşındaki Neşet C., oğulları Ekrem C. (52), Tahsin C. (47), torunları Ahmet C. (22) ve S.C. (17) gözaltına alındı.

Beş şüpheli hakkında nitelikli yağma suçundan adli işlem başlatıldı ve emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildiler. Suç örgütünün lideri olduğu iddia edilen ve 82 yaşında olan Neşet C., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ahmet C. ise çete liderinin torunu olduğu öğrenildi ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER