© Baykuş Haber

Çorum Belediye Başkanı Aşgın: “Metrekareye 20 kilogram yağış düştü”

ÇORUM’DA YAŞANAN SEL İLE İLGİLİ AÇIKLAMALARDA BULUNAN BELEDİYE BAŞKANI HALİL İBRAHİM AŞGIN, “35 DAKİKA CİVARINDA METREKAREYE 20 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ” DEDİ.

Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, yaşanan sel felaketi hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Aşgın, şiddetli yağışın şehir merkezini vurduğunu ve ciddi sorunlara yol açtığını belirtti. Yaklaşık 30 dakika süren sağanak yağışın ardından bazı cadde ve sokakların sular altında kaldığını söyledi. Ana arterlerde trafik akışının zaman zaman durduğunu ifade eden Aşgın, hazırlıksız yakalanan vatandaşların iş yerleri, otobüs durakları ve camiler gibi yerlere sığındığını aktardı.

Başkan Aşgın, özellikle Buhara ve Ulukavak bölgelerinde dolu yağışının da yaşandığını dile getirdi. Yağışın etkisiyle sular altında kalan caddelerde birçok aracın mahsur kaldığını belirtti. Ev ve iş yerlerinde de su baskınlarının yaşandığını söyledi.

Aşgın, şu ana kadar can kaybı veya yaralanma haberi alınmadığını vurgulayarak, itfaiye ekiplerinin su baskınlarının olduğu bölgelerde tahliye çalışmalarına devam ettiğini aktardı. Ayrıca, 500'den fazla ihbarın geldiğini ve tüm birimlerin bu ihbarlara yanıt vermek için çalıştığını söyledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER