© Baykuş Haber

Çorum KOM ekipleri tarafından ele geçirilen sahte içki ve sigaralar imha edildi

ÇORUM’DA GEÇTİĞİMİZ YIL DÜZENLENEN OPERASYONLARDA ELE GEÇİRİLEN VE PİYASA DEĞERİ 20 MİLYON TL OLAN SAHTE İÇKİ İLE KAÇAK SİGARA VE TÜTÜNLER İMHA EDİLDİ.

Geçtiğimiz yıl Çorum'da gerçekleştirilen operasyonlarda ele geçirilen ve piyasa değeri 20 milyon TL olan sahte içki, kaçak sigara ve tütünler imha edildi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 2022 yılı içinde toplamda 73 operasyon gerçekleştirildi. Bu operasyonlar sonucunda elde edilen malzemeler, 6 kamyon dolusu sahte içki, kaçak sigara, kaçak tütün ve çeşitli emtialar, Akkent Mahallesi'nde bulunan bir hafriyat alanına taşındı.

Ele geçirilen bu malzemeler, Çorum İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Belediye Başkanlığı ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerinin gözetiminde imha edildi. KOM Şube Müdürü Oğuz Can Taşdemir, KOM Şube Müdürlüğü tarafından 2022 içinde yaklaşık 20 milyon TL değerinde 1 ton tütün, 133 kilo tütün mamulü, bin 432 paket kaçak sigara, 13 bin 210 litre kaçak içki, 253 şişe kaçak içki, 25 adet alkol yapımında kullanılan malzeme, 22 adet alkol yapımında kullanılan aroma, 5 milyon 283 bin adet makaron ve 326 bin 681 adet dolu makaron sigara ele geçirildiğini açıkladı.

Taşdemir, bu malzemelerin bugün itibariyle Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Belediye Başkanlığı ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'nden görevlendirilen personelin gözetiminde imha edildiğini belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER