© Baykuş Haber

Çorumlu gençler bisiklet kullanmayı sevdi

ÇORUM BELEDİYESİ’NİN ULAŞILABİLİR ŞEHİR PROJELERİ KAPSAMINDA HAYATA GEÇİRDİĞİ ÇORBİS UYGULAMASINDA ABONE SAYISI 35 BİNE ULAŞTI

Çorum Belediyesi'nin ulaşılabilir şehir projelerinden biri olan ÇORBİS uygulaması büyük ilgi görüyor. Abone sayısı 35 bine ulaşırken, istasyon sayısı 12'ye ve bisiklet sayısı 96'ya çıkarıldı. Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, özellikle gençler ve öğrenciler arasında ÇORBİS bisikletlerinin popüler olduğunu belirtti.

Başkan Aşgın, bu hizmetin şehir içi ulaşımda bisiklet kullanmayı teşvik ettiğini ve özellikle gençlerin ve öğrencilerin büyük ilgi gösterdiğini söyledi. Ayrıca, ÇORBİS uygulamasına abone olmanın çok kolay olduğunu vurguladı. Başkan Aşgın, "Hemşerilerimiz, ÇORBİS bisikletlerini kullanmak istediklerinde abone noktalarından, istasyonlardaki terminallerden, web sitemizden veya mobil uygulamamız üzerinden üyeliklerini yapabiliyorlar" dedi.

Başkan Aşgın, 8 istasyonla başlayan uygulamanın artan talep üzerine 12 istasyona ve 96 bisiklete ulaştığını açıkladı. Şu anda 35 bin aboneye ulaşıldığını belirten Başkan Aşgın, bisiklet kullanımının hızla yayıldığını ve yeni istasyonlar eklemeye ve bisiklet yolları yapmaya devam edeceklerini ifade etti. ÇORBİS, şehir içi ulaşımda çevre dostu ve sağlıklı bir alternatif sunuyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER