© Baykuş Haber

Coşkun; “12 Eylül darbesi, ülkemizin geleceğini, gençlerimizin hayatını çalmıştır”

DEMOKRATİK YAPIYI VE HUKUK DÜZENİNİ HEDEF ALAN ASKERİ VEYA SİVİL TÜM DARBELERİN VE DARBE REJİMLERİNİN KARŞISINDA OLDUKLARINI BELİRTEN CHP PAMUKKALE İLÇE BAŞKAN UĞUR COŞKUN, “HALKIN İRADESİNİ GASP EDEN TÜM DARBE VE REJİMLER TARİH HUZURUNDA HESAP VERMEYE MECBURDUR” DEDİ.

Demokrasi ve hukuk düzeninin korunması gerektiğini vurgulayan CHP Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Coşkun, 12 Eylül darbesinin 43. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Coşkun, askeri veya sivil tüm darbelerin ve darbe rejimlerinin demokratik yapıya ve insan haklarına zarar verdiğini belirtti.

Coşkun'un açıklamalarına göre, 12 Eylül 1980 darbesi ülkeye büyük bir travma yaşattı ve demokrasiye ciddi zararlar verdi. Demokrasiyi ve hukukun üstünlüğünü her zaman savunduklarını ve darbelere karşı olduklarını vurgulayan Coşkun, darbe mağdurlarını anarak yaşadıkları zorlukları unutmadıklarını ifade etti.

Ayrıca, 12 Eylül'ün izlerinin hala sürdüğünü ve tek adam rejimini yaşattığını savunan Coşkun, bu ruhu tarihin raflarına kaldırmak için mücadele edeceklerini dile getirdi. Darbecileri ve darbe zihniyetini kınayan Coşkun, halk iradesini yok sayarak demokrasiye kara bir leke olarak sürülen 12 Eylül 1980 darbesinin yıldönümünde bu zihniyeti reddettiklerini belirtti.

Sonuç olarak, Coşkun'un açıklamaları, demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğünün önemine vurgu yaparak darbelere karşı duran bir tutumu yansıtıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER