© Baykuş Haber

Cumalıkızık Orman Parkında sona doğru

YILDIRIM BELEDİYESİ, YILDIRIM’A 5 YILDA 3 MİLYON METREKARE YEŞİL ALAN VİZYONU ÇERÇEVESİNDE İLÇEYE KAZANDIRDIĞI 100 BİN METREKARELİK CUMALIKIZIK ORMAN PARKI AÇILIŞ İÇİN GÜN SAYIYOR.

Yıldırım Belediyesi, Yeşil Yıldırım vizyonu çerçevesinde 5 yılda 3 milyon metrekare yeşil alan hedefine ulaşmak için çalışmalarına devam ediyor. İlçenin yeşil kimliğini canlandırmayı amaçlayan belediye, 100 bin metrekarelik Cumalıkızık Orman Parkı'nın açılışı için gün sayıyor.

Yıldırım Belediyesi, Yeşil Yıldırım projesi kapsamında ilçedeki yeşil alan miktarını arttırarak kişi başı düşen yeşil alan miktarını yükseltmeyi hedefliyor. Bu doğrultuda, Balaban Mesire Alanı ve Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle inşa edilen Vakıf Bera Kent Parkı'nın ardından Sahip Cumalıkızık Orman Parkı'nı da hayata geçirdi. Bu orman parkı, 81 bin metrekarelik özel mera karışımı ile yeşillendirilen alana sahip olup toplamda 100 bin metrekareye ulaşacak.

Yakın bir zaman içinde hizmete açılacak olan Cumalıkızık Orman Parkı, 250 piknik oturma alanı (50'si kamelya), 360 araçlık otopark, orman konseptine uygun oyun alanı, mescit, büfe gibi birimleri içeriyor.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Bursa'nın ve Yıldırım'ın yeşil kimliğini korumanın önemine vurgu yaparak, hızlı ve plansız şehirleşmenin yeşil alanlara zarar verdiğini belirtti. Yeşil kimliği yeniden canlandırmak ve gelecek nesillere daha yeşil bir Yıldırım bırakmak amacıyla projeleri hayata geçirdiklerini ifade etti. Cumalıkızık Orman Parkı'nın, Cumalıkızık'ın değerine değer katacağını söyledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER