© Baykuş Haber

Cumhur İttifakından asfaltla ilgili soru önergesi

MECLİSİN SON GÜNÜNDE CUMHUR İTTİFAKI BELEDİYE BAŞKANLIĞI İLE MECLİS BAŞKANLIĞINA YAZILI BİR ÖNERGE VEREREK, ASFALT DÖKÜMÜ VE İŞTEN ÇIKARMALARLA İLGİLİ YAZILI OLARAK CEVAPLAMASINI İSTEDİLER.

Meclisin son toplantı gününde, Cumhur İttifakı üyeleri tarafından belediye başkanlığı ile meclis başkanlığına yazılı bir önerge sunuldu. Bu önergede, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'dan, asfalt dökümü ve işten çıkarmalara dair yazılı cevap istendi.

Önergeye göre, Adana Büyükşehir Belediye Meclisi oturumunda Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Eylül 2023 tarihinde 2 milyon 300 ton asfaltın yol çalışmalarında kullanıldığını ifade etmişti. Bu nedenle, söz konusu asfaltın Adana ilinin hangi ilçelerine, hangi mahallelerine, hangi tarihlerde ve ne kadar miktarda döküldüğüne dair bilgi talep edildi.

Ayrıca, 1 Nisan 2019 ile 12 Eylül 2023 tarihleri arasında ASKİ ve Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan sözleşmeli personel sayısı, işten çıkarılanların sayısı, mahkeme kararı ile geri dönenlerin sayısı, mahkeme kararı ile geri dönenlere ödenen maaş ve gecikme faizi bilgileri istendi. Bunun yanı sıra, aynı dönemde ASKİ ve Büyükşehir Belediyesi'nde kaç yeni sözleşmeli personel alındığı da soruldu.

Meclis toplantısında ayrıca Karataş sahilindeki plajın neden bitirilemediği konusu da gündeme geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Vedat Gündoğan, bu konuda sorular sordu ve plajın yerini eleştirdi. CHP Grup Başkanvekili Serdar Seyhan ise festivallerin sınırlandırılmasına ve kısıtlanmasına karşı çıktı.

Meclis toplantısı, gündem maddelerinin görüşülmesiyle devam etti ve 9 Ekim 2023 Pazartesi günü saat 14.00'te yeniden toplanmak üzere sona erdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER