© Baykuş Haber

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu Tatar Milli Lideri Kırımoğlunu ağırladı

CUMHURBAŞKANI BAŞDANIŞMANI YALÇIN TOPÇU, MAKAMINDA KIRIM TATARLARININ MİLLİ LİDERİ VE UKRAYNA PARLAMENTOSU MİLLETVEKİLİ MUSTAFA ABDÜLCEMİL KIRIMOĞLU VE UKRAYNA-TÜRKİYE PARLAMENTOLAR ARASI DOSTLUK GRUBU BAŞKANI VE KIRIM TATAR MİLLİ MECLİSİ BAŞKAN YARDIMCISI AHTEM ÇİYGÖZ’Ü KABUL ETTİ.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, resmi makamında Kırım Tatarlarının milli lideri ve Ukrayna Parlamentosu Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ile Ukrayna-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Ahtem Çiygöz ve beraberlerindeki heyeti ağırladı.

Topçu, görüşmeye, Türk asıllı Rüstem Umerov’un Ukrayna Savunma Bakanı olmasını kutlayarak başladı. Ayrıca, Türkiye olarak Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini destekleyeceklerini, Kırım Tatarlarının haklarını ve statülerini güçlendirmek için her zaman yanlarında olacaklarını vurguladı. Topçu, aynı zamanda Türkiye'nin Kırım'ın yasa dışı işgalini ve ilhakını tanımadığını ve tanımayacağını ifade etti.

Kırım Tatarlarının milli lideri Kırımoğlu ise Türkiye'nin işgali tanımamasının ve Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü savunmasının büyük bir destek olduğunu belirtti. Kırımoğlu, Kırım'ın hala işgal altında olduğunu ve bu durumun devam etmesi halinde Kırım Tatarlarının hiçbir geleceği olmayacağını vurgulayarak, bu savaşın onlar için hayatta kalmak veya yok olmak meselesi olduğunu ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER