© Baykuş Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycanda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni döneminin ikinci yurt dışı ziyaretini gerçekleştirmek üzere Azerbaycan'a geldi. Erdoğan, cumhurbaşkanlığı görevinin yeni döneminde ilk yurt dışı ziyaretini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gerçekleştirdikten sonra, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye resmi temaslarda bulunmak üzere hareket etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haydar Aliyev Uluslararası Havalimanı'nda Azerbaycan Başbakan Birinci Yardımcısı Yagub Eyyubov, Azerbaycan Dışişleri Bakan Yardımcısı Halef Halefov, Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Reşad Memmedov, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı ve diğer yetkililer tarafından çiçeklerle karşılandı. Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in de katılacağı akşam yemeğine iştirak etmek üzere havalimanından Gülistan Sarayı'na doğru hareket etti.

Yarın, Cumhurbaşkanı Aliyev tarafından resmi bir törenle karşılandıktan sonra, baş başa ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirilecek. Bu ziyaret, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki stratejik ilişkileri daha da güçlendirmeyi amaçlıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER