© Baykuş Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Stubbu resmi törenle karşıladı

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN, FİNLANDİYA CUMHURBAŞKANI ALEXANDER STUBB'U RESMİ TÖRENLE KARŞILADI.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Alexander Stubb’u resmi törenle karşıladı.


Konuk Finlandiya Cumhurbaşkanı Stubb’un içinde bulunduğu makam aracını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin önündeki caddede karşılayan süvariler, Stubb’a protokol kapısına kadar eşlik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Stubb’u Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin ana giriş kapısında karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Stubb’un tören alanındaki yerlerini almalarının ardından, 21 pare top atışı eşliğinde iki ülkenin milli marşları çalındı. Stubb Muhafız Alayı Tören Kıtası’nı ’Merhaba Asker’ diyerek selamladı. Törende, tarihte kurulan 16 Türk Devletini temsil eden bayraklar ve askerler de yer aldı.


Heyetlerini birbirine takdim eden Erdoğan ve Stubb, merdivenlerde Türkiye ve Finlandiya bayrakları önünde gazetecilere poz verdi. Baş başa görüşmeye geçen Erdoğan ve Stubb, ikili ve heyetler arası gerçekleştirecekleri görüşmelerin ardından ortak basın toplantısına katılacak.


Törende, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Hakkı Susmaz, Cumhurbaşkanı Güvenlik ve Dış Politika Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç ile Ankara Valisi Vasip Şahin de yer aldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER