© Baykuş Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fırsatçılara ve açgözlülere kesinlikle müsaade etmeyeceğiz

Mehmet CAN PEÇE/ BAYBURT, (DHA)- CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, ”Enflasyonun üzerinde yaptığımız artışlarla, emeklilerimizi enflasyona ezdirmeme sözümüzü tutuyoruz. Emeklilerle ilgili düzenlenen bu adım, hayırlı uğurlu olsun. Enflasyonla mücadelemizi kararlı bir şekilde sürdürüyoruz; fırsatçılara ve açgözlülere kesinlikle müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bayburt'ta yaptığı konuşmada, seçimlerde elde edilen başarıyı ve emekli maaşlarına yapılan zam oranlarını açıkladı. Erdoğan, Bayburt'un desteklerine teşekkür ederken, şu ifadeleri kullandı:

"28 Mayıs'taki netice şu an Bayburt'ta kendisini gösteriyor. Yiğitler, kahramanlar otağı Bayburt'u, bahçesiyle, bağıyla, ırmağıyla adeta cennet bahçelerinden bir bahçeyi andıran Bayburt'u, nice hak ve halk aşığının hikmet bahçelerinden gül devşiren Bayburt'u en kalbi duygularımla selamlıyorum. Gönül yüceliğinde, fedakarlıkta sizlerin emsali bulunmaz. Bayburt dünyada eşi benzeri olmadığını son seçimlerde bir kez daha gösterdi. Hepinize teşekkür ediyorum. Dik duracağız, endişelenmeyeceğiz. Rabbim yol arkadaşlığımızı daim eylesin diyorum. Bayburt Türkiye'nin geleceğine sahip çıktı. İnşallah 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde sizlerden tüm Türkiye'ye örnek olacak yine rekor bir destek bekliyorum."

Erdoğan ayrıca, emekli maaşlarına yapılan zam oranlarını açıkladı ve enflasyonla mücadeleye vurgu yaptı:

"2023 yılının ilk 6 ayında tüfe oranı yüzde 19,77 olarak gerçekleşti; SSK ve Bağ-Kur emeklilerimize enflasyon zammına ilave refah payı verilerek zam oranını yüzde 25'e yükseltiyoruz. Memur emeklisi kardeşlerimiz için toplu sözleşme hükümleri gereğince öngörülen zam oranı yüzde 17,55 olacaktı; buna ilaveten refah payı verilerek zam oranını yüzde 25'e çıkarıyoruz. Böylece SSK Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerimize aynı oranda zam yapıyoruz. Enflasyonun üzerinde yaptığımız artışlarla, emeklilerimizi enflasyona ezdirmeme sözümüzü tutuyoruz. Emeklilerle ilgili düzenlenen bu adım, tekrar hayırlı uğurlu olsun. Enflasyonla mücadelemizi kararlı bir şekilde sürdürüyoruz; fırsatçılara ve açgözlülere kesinlikle müsaade etmeyeceğiz."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER