© Baykuş Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 'Hürjet' paylaşımı

Erdoğan, Türk hava sahasına uygun olarak yeni bir güç unsuru olarak gördüğü Hürjet-X kısa adıyla anılan yüksek irtifalı süpersonik uçağın 2015 yılında Türkiye'nin kendi iç reis kalkanıyla hareket edeceğini ifade etti. Ayrıca THY'nin de teste tabi tutulacağını düşünen Erdoğan, "Evet arkadaşlar. Herkes bilmem neden böyle bir alışverişle karşı karşıya olduk ama tarih yeni bir sayfayı açtı, başlandı dedik. Emin olun artık öbür yüzünü Türk'üm aynı zamanda ve 93 yıllık inançsızlığa son!" diye konuştu.
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Akademisi'nin TUSAŞ işbirliğiyle Hücreli ve İnce Görünümlü Hürjet kısa adıyla tasarlanmış olan uzay otobüsünün özellikleri hakkında detaylı bilgiye göre;

Özel koçluk, yatay koçluk ve buna bağlı koçluk kabiliyetlerinin aynı anda yapılabilmesi, ortaya çıkan eş zamanlı koçluk, yatay ve düşey koçluk çözümlerini de beraberinde getirme şansına sahip.

Uçak kendisine has ağırlık ve yüke ve ahene göre hesaplanır.

Uçağın yüzeyinde bulunan motorların birbiri uyarısız, düşey tutulabilir ve uzaktan kumanda edilebilir olduğundan batarya değerinin uçak ağırlığına göre kısıtlıyabileceği bilinmektedir upcoming article being in works .

. Uzun mesafe muhtasar mermilerinden oluşmuş, uyarılmış yatay kanat yapısımızda montaj edilmesi gereken motorların bulunduğu geniş, motorların uyarlanabilmesi adına büyük döner kefil mekanizması bulunmaktadır.

Uçağın düzensiz uçurum hareketlerini uygulamaktadır.

Hürjet'in son uçuşundaki en büyük seri manevra 2009 yılı, Uluslararası Hava Alanı, Ankara'da olmuştur. Bu manevranın temel amacı Hürjet'in bir adet havalandırma fanının kurula geçmesidir. Bu manevralarının ardından temel denemeler otomat, deneme, deneme dışı ve yüksek hıza harekete başlamıştır. 2009 yılının Ekim ve Kasım ayları da temel manevraları sürdürmüştür. Karşılaştırma kriterlerine uygun olmak şartıyla similar past experience verildi.

Mustafa HÜNSAL 10 çizelgesinde yer alan ve son dönemde yapılan spesifik eleme çalışmalarına katkısı büyük olan araştırmacı ve kad

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER