© Baykuş Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğanın buğday fiyatı açıklaması Adanalı üreticileri sevindirdi

Adana, Türkiye'nin önemli hububat üretim merkezlerinden biri olarak buğday hasadına devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı buğday fiyatları, çiftçileri memnun etti.

Adana'da buğday hasadı Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle stratejik bir öneme sahip. Buğday, birçok ürünün hammaddesi olarak kullanılıyor ve bu yıl Adana'da yaklaşık 1 milyon 400 bin dekar alanda ekildi. Dönüm başına ortalama 350 ile 500 kilogram arasında verim alınan buğdayda toplamda 700 bin ton rekolte bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, buğdayda ton başına 9 bin 250 TL, arpada ise ton başına 7 bin 500 TL fiyat belirlendiğini açıkladı. Bu fiyatlar, Adana'daki çiftçileri memnun etti.

Adana İl Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, bu yıl açıklanan fiyatların geçen yıla göre yaklaşık %25 arttığını belirterek, "Geçen sene buğday fiyatları ton başına 6 bin 450 lira olarak açıklanmıştı. Ayrıca ton başına bin liralık destek sadece TMO'ya ürününü döken çiftçiye veriliyordu. Bu seneki uygulama daha iyi oldu. Bu sene ÇKS çiftçi kaydı olan bütün çiftçilere ton başına bin lira verilecek." dedi.

Doğan, açıklanan fiyatların ovadaki çiftçileri bir miktar kurtaracağını ancak kıraç bölgelerde verim düşük olduğu için bu bölgelerdeki çiftçileri tam olarak kurtarmayacağını ifade etti.

Ayrıca Doğan, buğdayın önemini vurgulayarak, "Buğdayı her sene ekmeliyiz. Savaşta gördük ki paramız dahi olsa buğday alamayız. Buğdayın her zaman hükümetimiz tarafından desteklenmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.

Çiftçi İsmail Anmaç ise açıklanan fiyatların iyi olduğunu ve ovada üretim yapan çiftçilerin para kazanacağını ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER