© Baykuş Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğanın seçimi kazanması sebebiyle ‘şükür döneri dağıttı

ANKARA’NIN MAMAK İLÇESİNDE YAŞAYAN MUSTAFA SOYALP, CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN SEÇİMİ KAZANMASI VESİLESİYLE MAHALLESİNDE YAŞAYAN VATANDAŞLARA ‘ŞÜKÜR DÖNERİ’ DAĞITTI.

Ankara'nın Mamak ilçesinde yaşayan Mustafa Soyalp, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimi kazanmasını kutlamak amacıyla mahallesinde bulunan vatandaşlara 'şükür döneri' dağıttı. Soyalp, Erdoğan'ın seçimlerdeki başarısını mahalle sakinleriyle birlikte kutlamak için bu geleneği sürdürüyor.

Elektrik tesisat işleriyle uğraşan Mustafa Soyalp, özellikle 2015 seçimlerinde HDP'nin yüksek oy almasını eleştirerek bu geleneği başlatmış. Her seçimde Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanmasını takip eden Soyalp, mahalle sakinlerine 'şükür döneri' ikram ediyor.

Soyalp, bu geleneği başlatma nedenini şu sözlerle açıklıyor: "2015’te milletvekili genel seçimi yapıldı. Bu seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) önde gelenleri ‘Her CHP’li aileden bir kişi gitsin HDP’ye oy versin’ dediler. Böylece HDP o seçim sonucunda yüzde 13 buçuk oy aldı. Tabii aldıktan sonra şımardılar. Ondan sonra da peşinden gelen olaylar belli."

Ayrıca, Soyalp'in bu gelenekle ilgili düşüncelerini belirten vatandaşlardan biri şunları söyledi: "AK Parti teşkilata geldiği için mutluyuz ve şükür ediyoruz. Buradaki bu esnaf kardeşimiz geçen dönemde de AK Parti teşkilata geldiğinde gene burada bir şükür yemeği verdi, bu da ikinci şükür yemeği. AK Parti başa geldiği için çok mutluyuz, çok da huzurluyuz. Bu vatandaşlara dağıtılan bir ikram. Allah getirenden, götürenden, herkesten razı olsun."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER