© Baykuş Haber

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Asrın felaketine, asrın dayanışmasıyla cevap veriyoruz (3)

STK TEMSİLCİLERİ VE İŞ İNSANLARIYLA BULUŞTU

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, afet koordinasyon merkezinden aldığı brifing sonrasında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından daha önce TOKİ tarafından inşa edilen konutlara yerleştirilen depremzedeleri ziyaret etti. Yılmaz, ayrıca Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri ve iş insanlarıyla akşam yemeğinde bir araya geldi.

Yılmaz, ziyaretler sırasında çadırlarda yaşayan insanların sayısında ciddi bir düşüş olduğunu ve Kahramanmaraş'ta AFAD tarafından yerleşime açılan toplam 20 bin 878 konteyner bulunduğunu belirtti. Ayrıca kalıcı barınma çalışmalarının yapıldığını vurguladı.

Konuşmasında "Mikro bölgeleme" çalışmalarına dikkat çeken Yılmaz, jeolojik zemin etütleri raporlarına göre planlamaların yapıldığını ve hedeflerinin sağlam zeminlerde sağlam binalar inşa etmek olduğunu ifade etti. Ayrıca, 650 bin konutun inşa edilmesi hedefine işaret etti ve bu konutların 300 binden fazlasının 1 yıl içinde tamamlanmasını planladıklarını açıkladı.

Yılmaz, sözlerini "Afetin yaralarını hızla sardığımız gibi binalarımızı da hızla teslim edeceğiz." diyerek tamamladı ve güçlü binaların yanı sıra sağlam zeminlerin önemini vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER