© Baykuş Haber

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz KKTC Başbakanı Üstel ile görüştü

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ KKTC BAŞBAKANI ÜSTEL İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel ve KKTC Meclis Başkanı Zorlu Töre ile bir araya geldi.

KKTC'deki temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Başbakan Üstel ile Başbakanlık Şeref Salonu'nda bir araya geldi. Görüşmede Yılmaz, KKTC'de olduklarını ve temaslarına değindi. Ercan Havalimanı'nın açılmasının öncelikli konulardan biri olduğunu belirten Yılmaz, su projesi gibi önemli işbirliği projelerinin de devam edeceğini ifade etti. Ayrıca eğitim, sağlık, ulaşım, özel sektör yatırımları ve girişimciliğin teşviki gibi birçok konuda çalışmalar yapacaklarını söyledi.

Başbakan Üstel ise göreve yeni atandığı için Yılmaz'ı tebrik ederek, iki ülkenin büyük işlere ve projelere imza atacaklarını vurguladı. Özellikle Ercan Havalimanı'nın açılması konusundaki yakın ilgilerini ve çalışmalarını dile getiren Üstel, enerji projeleri, sağlık projeleri ve eğitim gibi birçok alanda işbirliği yapacaklarını söyledi.

Yılmaz'ın KKTC Meclis Başkanı Zorlu Töre ile de bir görüşme gerçekleştirdiği belirtilirken, bu görüşmede de önemli konuların ele alındığı ve işbirliği projelerine vurgu yapıldığı aktarıldı.

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, KKTC Cumhurbaşkanlığı ve KKTC Cumhuriyet Meclisi ile Millet Bahçesi ve Millet Camii Projesi inşaatlarını da ziyaret etti. Bu projelerin ülkenin geleceğini şekillendireceğini ifade eden Yılmaz, çalışanlarla bir araya geldi ve başarılar diledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER