© Baykuş Haber

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: KKTC’de toprağı daha iyi tanıyacağız

Murat BEKMEZCİ- Emirhan YÜZÜGÜLDÜ/LEFKOŞA, (DHA)- CUMHURBAŞKANI Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ”Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) toprağı daha iyi tanıyacağız. Suyu daha iyi tanıyacağız. Geleceğe dönük projeksiyonlar yapacağız. Bir taraftan afet risklerini tespit edip onları engellerken, diğer taraftan su potansiyeline göre bitki deseni oluşturacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, KKTC'de toprak ve su kaynaklarını daha iyi anlamak ve geleceğe dönük projeler geliştirmek amacıyla "KKTC Su ve Toprak Kaynakları Master Planı" açılış toplantısına katıldı. Tarım ve gıda alanında arz güvenliği ve yeterlilik düzeyinin hayati önem taşıdığını vurgulayan Yılmaz, planlı ve programlı bir yaklaşımın değerli olduğunu söyledi.

Yılmaz, projenin KKTC'deki toprak ve su kaynaklarını daha iyi anlamalarına yardımcı olacağını, suyun potansiyeline göre bitki deseni oluşturacaklarını ve bu sayede tarım politikalarını yenilenebilir enerjiyle entegre edeceklerini ifade etti.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ise KKTC'nin su sorununu çözmek için önemli projeler gerçekleştirdiklerini belirterek, Türkiye'den KKTC'ye içme, kullanma, sanayi ve sulama suyu temin edilmesinin KKTC'nin kalkınmasına büyük katkı sağladığını söyledi.

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ve Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, KKTC'nin yerli otomobil markası Günsel'in fabrikasını ziyaret etti. Yumaklı ayrıca KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş ile de bir araya geldi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER