© Baykuş Haber

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “Türkiye, her türlü vesayetçi yapıdan kurtulmuş bir ülke olarak demokrasi ve kalkınma yolunda ilerlemeye devam edecek”

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI CEVDET YILMAZ, 12 EYLÜL ASKERİ DARBESİNİN YIL DÖNÜMÜNE DEĞİNEREK, “TÜRKİYE, HER TÜRLÜ VESAYETÇİ YAPIDAN KURTULMUŞ BİR ÜLKE OLARAK DEMOKRASİ VE KALKINMA YOLUNDA İLERLEMEYE DEVAM EDECEK VE HER ZAMAN DEMOKRATİK DEĞERLERİ, MİLLİ İRADEYİ SAVUNMAYA DEVAM EDECEK DİYORUM” DEDİ.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 12 Eylül askeri darbesinin yıl dönümü vesilesiyle, demokrasi ve kalkınma yolunda Türkiye'nin ilerleyeceğini ve demokratik değerleri ile milli iradeyi her zaman savunmaya devam edeceğini belirtti.

KKTC'ye yaptığı ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Yılmaz, Libya'da yaşanan sel felaketi ve diğer afetlere yardım gönderildiğini ve dost ve kardeş ülkelerin yanında olduklarını vurguladı.

12 Eylül askeri darbesine dikkat çeken Yılmaz, askeri darbelerin ülkeleri geri götürdüğünü ve demokrasiye, kalkınmaya büyük zararlar verdiğini hatırlattı. Türkiye'nin vesayetçi yapıları geride bıraktığını ve demokrasi yolunda ilerlemeye devam edeceğini belirtti.

Ayrıca, KKTC ile tarım, sulama, enerji gibi farklı alanlarda işbirliği projelerinin önemine değindi. Yeni havalimanı terminalinin tamamlanmasının ardından KKTC'nin bir vitrini haline geldiğini ve Türkiye ile KKTC arasındaki ilişkilerin çok değerli olduğunu vurguladı.

Yılmaz, Türkiye'nin 100. yılına girdiğini ve Türkiye Yüzyılı'na adım attıklarını belirterek, KKTC ile birlikte daha güçlü bir geleceğe yürümeyi hedeflediklerini ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER