© Baykuş Haber

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ve Bakan Şimşek, Katar Emiri Al Thani ile görüştü

ANKARA, (DHA)- CUMHURBAŞKANI Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Katar'a gerçekleştirdiği çalışma ziyareti hakkında bilgi verdi. Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile birlikte Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani ile yaptıkları görüşme hakkında şunları paylaştı:

"Katar'a gerçekleştirdiğimiz çalışma ziyaretinde Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek ile birlikte Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani ile görüştük. Bu verimli görüşmelerde iki ülke ilişkileri ve ekonomik iş birliği imkanlarını ele aldık. Diplomatik ilişkilerimizin 50'nci yılını kutladığımız bu yıl içinde, Yüksek Stratejik Komite toplantılarının 9'uncusunu gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Şimdiye kadar gerçekleştirilen 8 Yüksek Stratejik Komite toplantısında toplam 95 anlaşma imzaladık."

Ayrıca, Yılmaz, yeni projelerin yanı sıra özellikle savunma sanayi ve enerji alanlarında iş birliğini derinleştirmeyi hedeflediklerini belirterek, Katar ile Türkiye arasındaki stratejik iş birliğinin bölgesel istikrar ve ekonomik kalkınmaya katkı sağlamaya devam edeceğini ifade etti. Yılmaz, iki ülke arasındaki dostluk ve iş birliğinin her alanda daha da ilerlemesini sağlayacağını vurguladı ve Katar Devleti yetkililerine misafirperverlikleri için teşekkürlerini iletti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER