© Baykuş Haber

Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığında devir teslim

Cevdet Yılmaz'ın Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı'na atanmasının ardından gerçekleşen devir teslim töreni, Türkiye'nin gündeminde büyük bir öneme sahipti. Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı görevini Fuat Oktay'dan devralan Yılmaz, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'ın enflasyonla mücadeleye özel bir önem vereceklerini ifade ettiğini aktardı.

Cevdet Yılmaz'ın Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararı ile göreve başlamasının ardından, Türkiye'nin 2023 yılındaki seçimlerle birlikte yeni bir döneme girdiği ve bu değişimin ülke için önemli fırsatlar sunduğu vurgulandı. Yılmaz, yeni yönetim sistemiyle hızlı ve etkili bir şekilde hükümetin kurulduğunu ve bu durumun siyasi istikrarın ve ekonomik istikrarın sağlanması açısından büyük bir avantaj olduğunu belirtti.

Yozgatlı olan Cevdet Yılmaz, Yozgat'ın su kaynaklarındaki artışı da örnek olarak vererek, iklim değişiklikleri ve doğal kaynakların korunmasının önemini vurguladı. Aynı zamanda Türkiye'nin iç ve dış politika öncelikleri, ekonomik hedefler ve kamu hizmetlerine erişim konularına odaklanacaklarını ifade etti.

Yeni dönemin, Türkiye'nin kalkınması, istihdamın artırılması, cari fazlanın sağlanması, enflasyonla mücadele, deprem riskinin azaltılması ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile olan iş birliğinin sürdürülmesi gibi önemli alanlarda başarılar getirmesi bekleniyor. Yılmaz, hükümetin ve devletin çeşitli seviyelerinde çalışanlara teşekkür ederek, önlerindeki görevleri yerine getirmeye hazır olduklarını vurguladı. Bu bağlamda, yeni dönemin Türkiye için olumlu değişimleri beraberinde getirmesi umuluyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER