© Baykuş Haber

Cumhuriyetimizin 100. yılında fikir, sanat ve arkeoloji

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ, CUMHURİYETİMİZİN 100. YIL ETKİNLİKLERİ DAHİLİNDE; FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ İLE SANAT, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ İŞ BİRLİĞİYLE CUMHURİYET’İN 100. YILINDA FİKİR, SANAT VE ARKEOLOJİ BAŞLIKLI PANEL DÜZENLEDİ.

Düzce Üniversitesi, Cumhuriyetimizin 100. yıl etkinlikleri dahilinde; Fen Edebiyat Fakültesi ile Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi iş birliğiyle Cumhuriyet’in 100. Yılında Fikir, Sanat ve Arkeoloji başlıklı panel düzenledi.


Atatürk Eğitim ve Kültür Merkezi Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe; Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kazım Özkan Ertürk, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Duygu Ekinci, öğretim elemanları, öğrenciler ve davetli misafirler katıldı.


Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunuşu ile başlayan panelin açılış konuşmasını yapan Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kazım Özkan Ertürk; 29 Ekim 1923’ten günümüze gelinen 100 yıllık süreçte, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin; tarihi, siyasal, ekonomik, teknolojik ve kültürel anlamda başarılarla dolu olduğunu vurguladı. Yüz yıllık tarih içerisinde; eğitim, bilim, kültür ve teknoloji alanlarında kaydedilen ilerlemelerin önemine vurgu yapan Prof. Dr. Ertürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin sanat ve fikir hayatının dünya çapında başarılar yakaladığını ifade etti.



Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Duygu Ekinci ise; Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin emperyalist devletlere karşı yediden yetmişe tüm halkıyla giriştiği topyekûn bir mücadelenin sonucunda kurulduğunun altını çizdi. Cumhuriyetin Anadolu’nun 4 bir yanını, bir çınarın kökleri gibi sardığını söyleyen Ekinci, Düzce Üniversitesi’nin de Cumhuriyetimizin 100. yıl etkinlikleri kapsamında 25’ten fazla etkinlik düzenleyeceğini söyledi.



Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç ise; Cumhuriyetin zor zamanlarda kazanıldığını ifade ederek, Milli Mücadele Dönemi’ndeki zorluklara değindi. Bulunduğumuz coğrafyada, Balkanlarda, Ortadoğu’da devletlerin ayakta durmasının zorluklarına vurgu yapan Genç, bugün Filistin devletinin uğradığı saldırı ve orada yaşanan insani dramların, zorlukların bir göstergesi olduğunu söyledi.



Gerçekleştirilen açılış konuşmalarından sonra program panel oturumu ile devam etti. Oturum başkanlığını Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kazım Özkan Ertürk’ün yaptığı panelde; Düzce Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Müzik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Haluk Yücel, “Cumhuriyet ve Müzik”, Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aysun Aydın “Cumhuriyet’in Felsefecileri ve Felsefi Akımlar”, Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Temel Sanatlar Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Nahide Yılmaz “Yüz Yıllık Bilanço: Türkiye Cumhuriyeti’nde Sanatın Öyküsü” başlıklarında sunum yaparken, Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Bilir ise “Cumhuriyet’in 100. Yılında Türk Arkeolojisi” konusu hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER