© Baykuş Haber

Cumhuriyetin 100. yılında Muğlada okuma seferberliği başladı

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ CUMHURİYETİN YÜZÜNCÜ YILINDA 100. YIL OKUMA SEFERBERLİĞİ İLE ÇOCUKLARI VE GENÇLERİ HEM KİTAPLARLA HEM DE CUMHURİYETİN DEĞERLERİYLE BULUŞTURUYOR.

2022 yılında başlayan "Her Kitapla Bir İl Tanıyorum 81 İl Projesi" ile çocuklara kütüphane kültürünü benimsetme ve kitapları sevdirmenin hedeflendiği etkinlikler, bu yıl "100. Yıl Okuma Seferberliği Projesi" ile devam ediyor. Bu proje 0-8 yaş aralığındaki çocuklar için 23 Nisan'da başladı, 9-18 yaş arasındaki gençler için ise 19 Mayıs'ta faaliyete geçti. Şu ana kadar, projeye 67 çocuk ve 70 genç katıldı.

"100. Yıl Okuma Seferberliği Projesi"nin amacı, çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, kitapları sevdirmek ve ailelerini kitap okumaya teşvik etmek. Ayrıca, genç kullanıcıların kütüphane kullanım alışkanlıklarını geliştirmek ve okuma alışkanlıklarını teşvik etmek de projenin diğer hedefleri arasında bulunuyor.

Katılımcılar, kütüphaneden aldıkları her kitap için özel olarak oluşturulan Atatürk albümleri (çocuklar için) veya Cumhuriyetin 100 yıllık kazanımları ajandasını (gençler için) tamamlayacaklar. Proje, Ekim ayında gerçekleştirilecek bir törenle sona erecek. Bu etkinliklerle çocuklara ve gençlere kitap okuma alışkanlığı kazandırarak kültürel gelişimlerine katkıda bulunulması hedefleniyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER