© Baykuş Haber

Dağcılar, Ağrı Dağının kuzey kanadının tırmanışa açılmasına dikkat çekti

DAĞCILAR, AĞRI DAĞI'NIN KUZEY KANADININ TIRMANIŞA AÇILMASINA DİKKAT ÇEKTİLER

Iğdır'da, Ağrı Dağı'nın kuzey yüzünün dağcılar için açılmasına vurgu yapmak amacıyla cesur bir etkinlik gerçekleşti. Iğdır Dağcılık Kulübü'ne bağlı dört dağcı, hem dağcılığı tanıtmak hem de Ağrı Dağı'nın kuzey yüzünün tırmanışa açılmasına dikkat çekmek için merkezde bulunan 22 metre yüksekliğindeki 6 katlı cam binanın çatısından Türk bayrağı açarak başarılı bir iniş gerçekleştirdi.

Bu özgün etkinliği önceden titizlikle planlayan ekip, güvenlik önlemlerini alarak Türk bayrağı açtı ve cam binadan başarıyla iniş yaptı. Türkiye Dağcılık Federasyonu Antrenörü Şahap Eryılmaz, Ağrı Dağı'nın kuzey rotasında defalarca tırmandığını ve bölgenin kendisi için büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti. Ayrıca, dağcılığın riskli bir spor dalı olmadığını ve eğitimle başarılabileceğini vurgulayarak, Iğdır'da daha fazla spor kulübünün bu tür etkinlikler düzenlemesi gerektiğini ifade etti.

Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kamil Arslan da dağcılık sporunun geliştirilmesi için çalıştıklarını ve bölgede yüksekliklerde barınaklar oluşturduklarını söyledi. Ayrıca, kuzey yüzünün tırmanışa açılmasıyla ilgili Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun desteğiyle büyük bir adım atacaklarını belirterek, Iğdır'ın Ağrı Dağı'na tırmanışlar için bir cazibe merkezi haline gelmesini hedeflediklerini dile getirdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER