© Baykuş Haber

Dalış elbisesi gümrüğe takılan Milli Sporcu Şahikaya bakanlıktan yardım

Serbest Dalış Dünya Rekortmeni Milli Sporcu Şahika Ercümen, gümrük vergisi sorunu yaşadığı dalış elbiseleri için Ticaret Bakanlığı'ndan yardım aldı. Yurt dışından bir sponsor tarafından kendisine gönderilen dalış elbiseleri, gümrük vergisi nedeniyle teslim alamayan Şahika Ercümen, sorunu çözmek için Ticaret Bakanlığı ile iletişime geçti.

Konu hakkında sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Şahika Ercümen, gümrük vergisi sorununun bakanlık tarafından çözüleceğini duyurdu. Ayrıca, bu tür sorunların milli sporcular için önemli bir engel olduğunu vurgulayarak, yaşadığı sorunu dile getirdi. Şahika Ercümen, sponsoru tarafından ücretsiz gönderilen ve kişiselleştirilmiş dalış elbiselerinin gümrükte takıldığını ve bu nedenle eksik malzemelerle antrenman yapmak zorunda kaldığını ifade etti.

Şahika Ercümen, gümrük vergisi sorununu çözmek için uzun süredir ilgili mercilerle iletişimde olduğunu belirtti ve Milli Sporcu belgesi gibi gerekli belgeleri sunduğunu aktardı. Yaşadığı sorunun dünya genelindeki rakiplerine benzemediğini ifade ederek, diğer sporcuların bu tür sorunlarla uğraşmak zorunda olmadığını dile getirdi.

Gümrükler Genel Müdürlüğü'nün konuyla ilgili kendisine yardımcı olacağını bildiren Şahika Ercümen, ayrıca başka sporcuların da benzer sorunlar yaşamaması için dikkat çekti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER