© Baykuş Haber

Davraz Çarşamba Kapalı Pazaryerinin çelik kolon montajları yapılıyor

ISPARTA BELEDİYESİ’NİN ÇATISI GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİNE UYGUN OLARAK PROJELENDİRDİĞİ DAVRAZ ÇARŞAMBA KAPALI PAZARYERİNDE İNŞAAT ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR. ALANDA TÜM ALTYAPI ÇALIŞMALARI TAMAMLANIRKEN, BETONARME KOLON ÜZERİNE ÇELİK KOLON MONTAJLARI YAPILIYOR

Isparta Belediyesi tarafından hayata geçirilen Davraz Çarşamba Kapalı Pazaryeri projesi, Güneş Enerjisi Santrali'ne uygun olarak tasarlanmış ve inşa ediliyor. İnşaat çalışmaları hızla devam eden bu projede, altyapı işlemleri tamamlandı ve şu anda betonarme kolonlar üzerine çelik kolon montajları gerçekleştiriliyor.

Geçtiğimiz yıl şehirde yaşanan yoğun kar yağışının ardından çöken Davraz Çarşamba Kapalı Pazaryeri'nin üstünün yeniden kapatılması için başlatılan çalışmalar devam ediyor. Toplamda 7,857 metrekarelik bir alana sahip olan bu bölgede, 6,750 metrekarelik pazaryeri alanının üstü kapatılacak. Yapı sağlamlığı için zeminde fore kazık çalışmaları yapıldı ve betonarme kolonlar ile çelik kolon montajları sürdürülüyor. İnşaatı üstlenen firma, çatının Güneş Enerjisi Santrali'ne uygun olarak tasarlandığını belirtiyor ve Ağustos ayının sonuna kadar projeyi tamamlamayı hedefliyor.

Davraz Çarşamba Kapalı Pazaryeri inşaatıyla ilgili bilgi veren Yüklenici Firma Saha Şefi Nihan Sena Hidişoğlu, altyapı çalışmalarının tamamlandığını ve şu anda betonarme kolonların montajının devam ettiğini açıkladı. Çelik kolonların uzun bir süredir işlendiğini belirten Hidişoğlu, köşebent eklemeleri ve kaynak işlemlerinin tamamlandığını ifade etti. Çelik kolonların betonarme kolonların üzerine montaj işlemlerinin halen sürdüğünü ve bu aşamadan sonra uzay sistem elemanlarının yerde hazırlanan alanlara vinç yardımıyla monte edilmesine geçileceğini söyledi. Son olarak çatı ve güneş enerjisi panellerinin montajının yapılacağı projenin tamamlanması planlanıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER