© Baykuş Haber

Davraz Çarşamba Kapalı Pazaryerinin uzay çatı montajı devam ediyor

ISPARTA BELEDİYESİ, YOĞUN KAR YAĞIŞI DOLAYISIYLA GEÇEN SENE ÇÖKEN DAVRAZ ÇARŞAMBA KAPALI PAZARYERİNİN YENİDEN YAPILMASI ÇALIŞMALARINI ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYOR. ÇATISI GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİNE UYGUN OLARAK PROJELENDİRİLEN PAZARYERİNİN YAPIMINDA ALTYAPI ÇALIŞMALARI BİTİRİLDİ, KOLON MONTAJLARI BÜYÜK ÖLÇÜDE TAMAMLANDI VE SON OLARAK DA UZAY ÇATI SİSTEMİNİN MONTAJ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Isparta Belediyesi, geçtiğimiz yıl çöken Davraz Çarşamba Kapalı Pazaryeri'nin yeniden inşası için çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor. Yoğun kar yağışlarına rağmen projenin hız kesmeden ilerlediği açıklandı. Yapının çatısının güneş enerjisi santraline uygun olarak tasarlandığı projede altyapı işleri tamamlandı ve kolon montajları büyük ölçüde tamamlandı. Şu an uzay çatı sistemi montajı devam ediyor.

7 bin 857 metrekarelik toplam alana sahip olan pazaryeri, 6 bin 750 metrekarelik kısmı kapatılarak yeniden inşa ediliyor. Proje hakkında bilgi veren yüklenici firma saha şefi Nihan Sena Hidişoğlu, altyapı çalışmalarının tamamlandığını ve kolon dökümlerinin büyük ölçüde tamamlandığını ifade etti. Ayrıca, çelik kolonların yerleştirilmesinin devam ettiğini, uzay çatı montajının başladığını ve kısa süre içinde tamamlanmasını planladıklarını belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER