© Baykuş Haber

Dayısının böbreği ile hayata tutundu

BURSA YÜKSEK İHTİSAS EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ’NDE KADAVRADAN YAPILAN NAKİLLERİN ARDINDAN, CANLIDAN CANLIYA ORGAN NAKLİ İLK KEZ YAPILDI. LAPAROSKOPİK (KAPALI) YÖNTEMLE YAPILAN NAKİL SAYESİNDE, BÖBREK RAHATSIZLIĞI BULUNAN 61 YAŞINDAKİ ORHAN GÜNGÖR, 68 YAŞINDAKİ DAYISI RAHİM ÇELİK’İN KENDİSİNE BÖBREĞİNİ BAĞIŞLAMASI İLE HAYATA TUTUNDU.

Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi, canlıdan canlıya böbrek nakli gerçekleştirerek önemli bir başarıya imza attı. Laparoskopik (kapalı) yöntemle gerçekleştirilen bu nakil sayesinde, 61 yaşındaki Orhan Güngör, dayısı 68 yaşındaki Rahim Çelik tarafından böbrek bağışıyla hayata döndü.

Organ Nakli Sorumlu Cerrahı Prof. Dr. Murat Demirbaş, bu naklin başarıyla gerçekleştirildiğini belirtti. Laparoskopik yöntemle gerçekleştirilen böbrek ameliyatının sadece üç küçük kesiyi içerdiğini ve alıcıya nakledilen böbreğin serbestleştirilip çıkarıldığını açıkladı. Hastaların ameliyat sonrası rahat bir iyileşme süreci geçireceğini ifade etti.

Orhan Güngör, 2019 yılında böbrek rahatsızlığı yaşadığını ve dayısının böbreğini bağışlama teklifiyle sağlığına kavuştuğunu söyledi. Sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşarken, dayısı Rahim Çelik de böbreğini yeğenine bağışlamaktan mutlu olduğunu belirtti.

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, hastanede gerçekleştirilen organ nakil çalışmalarının bölgede organ bağışının artmasında önemli bir rol oynadığını vurguladı. Nakil bekleyen hastaların sağlıklarına kavuşabilmesi için organ bağışının önemine dikkat çekti ve halkı organ bağışına duyarlı olmaya çağırdı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER