© Baykuş Haber

Dekan Ali Çelikten İsveçte Kuran-ı Kerim yakılmasına tepki

KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ (DPÜ) İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ DEKANI PROF. DR. ALİ ÇELİK, İSVEÇ'TE İSLAM DÜŞMANI IRKÇI GRUPLAR TARAFINDAN KUR'AN-I KERİM'E YÖNELİK HADSİZCE VE PROVOKATİF BİR ŞEKİLDE GERÇEKLEŞTİRİLEN SALDIRIYI KINAYARAK LANETLEDİ.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Çelik, İsveç'te gerçekleşen İslam düşmanı ırkçı grupların Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırısını sert bir şekilde kınayarak lanetledi.

Üniversitenin mezuniyet töreninde konuşan Dekan Çelik, "Avrupa'da artan ve sistemli hale gelen İslam, Kur'an-ı Kerim, Hazreti Peygamber ve Müslümanların diğer kutsal değerlerine yönelik saldırılar görülmektedir. Son olarak İsveç'te gerçekleşen kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'e yönelik alçak saldırıyı düşünce özgürlüğü adı altında değerlendirmek mümkün değildir. Bu tür saldırıları şiddetle kınıyor, Batılı yetkilileri, gazetecileri, bilim insanlarını, kültür ve siyasetçilerini değerlerimize saygılı olmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Ayrıca Çelik, İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri Dekanlar Konseyi'nin de bu saldırıyı kınadığı bir bildiri yayınladığını belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER