© Baykuş Haber

Dellallarlardan Nasreddin Hoca Şenliğine davet

AKŞEHİR İLÇESİNDE, 64’ÜNCÜ ULUSLARARASI AKŞEHİR NASREDDİN HOCA ŞENLİĞİ ÇERÇEVESİNDE DELLALLAR CADDE VE SOKAKLARINI GEZEREK; HALKI ETKİNLİKLERE ÇAĞIRIRKEN, İLÇE PROTOKOLÜNÜ DE MAKAMINDA ZİYARET EDİP ONLARI DA ETKİNLİKLERE DAVET ETTİ.

Akşehir ilçesinde, 64. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği'nin çerçevesinde, dellallar cadde ve sokakları dolaşıp etkinliklere katılmaya davet ederken, aynı zamanda ilçe protokolünü de ziyaret ederek onları da şenliğe davet ettiler.

Öncelikle Akşehir Belediyesi'ne giden dellallar, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya'yı makamında ziyaret etti ve şenlik daveti yaptılar. Başkan Akkaya, davul tokmağını alarak davulu çalarak şenliğe daveti kabul etti ve katılmalarını istedi. Başkan Akkaya, "64. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği'ne tüm Akşehir'i, Konya'yı, ülkemizi ve yurt dışından gelen herkesi davet ediyoruz. Dolu dolu ve güzel bir şenlik hazırladık. Bu etkinlikte Nasreddin Hoca'yı en güzel şekilde anlamak ve onu anmak için elimizden geleni yapacağız." dedi.

Dellalar daha sonra Akşehir Hükümet Konağı'na geçerek İlçe Kaymakamı Dr. Mehmet Özel'i ziyaret etti. Kaymakam Özel, şenliğin hayırlı olmasını dileyerek, etkinliğe katılmak isteyen herkesi Akşehir'e beklediklerini ifade etti.

Son olarak, sokaklarda ve caddelerde davul çalarak halkı şenliğe davet eden dellallar, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ender Kalkan'ı ziyaret etti. Başkan Kalkan, davulcuya bahşiş vererek davulu çaldı ve şenliğin başarılı olmasını temenni etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER