© Baykuş Haber

Demirci AATnin betonarme imalatları tamamlanıyor

MASKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, 30 MİLYON TL YATIRIM BEDELİYLE DEMİRCİ İLÇESİNE KAZANDIRACAĞI VE YILLIK 1 MİLYON 730 BİN METREKÜP ATIKSU ARITIMI YAPILACAK OLAN İLERİ BİYOLOJİK ATIKSU ARITMA TESİSİNİN İNŞAATINDA BETONARME İMALATLARI TAMAMLAMA NOKTASINA GELDİ.

MASKİ Genel Müdürlüğü, Demirci ilçesine kazandırılacak olan ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi inşaatının betonarme imalatlarını tamamlamak üzere. Bu önemli yatırım, 30 milyon TL yatırım bedeliyle gerçekleştiriliyor ve yılda 1 milyon 730 bin metreküp atıksu arıtımı kapasitesine sahip olacak.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen bu projede, Demirci ilçesinin çevresine ve doğaya zarar vermeden atıksuların temizlenmesi amaçlanıyor. Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı tarafından yönetilen bu proje kapsamında, atıksuların doğaya zarar vermeden arıtılması sağlanacak.

Yatırım ve İnşaat Dairesi Şube Müdürü Kadir Bahadır Zeybek, kontrol mühendisleri ve yüklenici firma temsilcileri ile birlikte projenin son durumunu inceledi. Proje, ilçenin atıksularını sağlıklı bir şekilde arıtarak doğaya bırakmayı hedefliyor.

MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erman Aydınyer, projeyi değerlendirirken, gelecek nesillere yaşanabilir bir Manisa bırakma amacıyla çevreci yatırımların sürdürüldüğünü belirtti. Demirci ilçesine kazandırılacak olan bu ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi, 30 milyon TL'lik bir yatırımı temsil ediyor ve yılda 1 milyon 730 bin metreküp atıksu arıtım kapasitesine sahip olacak. Bu tesis, 28 bin eşdeğer nüfusa hizmet verecek ve çevre koruma konusunda büyük önem taşıyacak bir adım olarak değerlendiriliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER