© Baykuş Haber

DENİB ev tekstili sektörünü Danimarka ve İsveçte tanıtıyor

DENİZLİ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ (DENİB), DANİMARKA VE İSVEÇ’E OLAN İHRACATINI ARTIRMAK AMACIYLA 12-16 HAZİRAN 2023 TARİHLERİ ARASINDA KOPENHAG VE STOKHOLM’DE EV TEKSTİLİ SEKTÖRÜNE YÖNELİK OLARAK UR-GE YURT DIŞI PAZARLAMA PROGRAMI DÜZENLEDİ.

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB), Danimarka ve İsveç'e yönelik ihracatını artırmak amacıyla Kopenhag ve Stockholm'de bir ev tekstili sektörü Ur-Ge yurt dışı pazarlama programı düzenledi. Bu programa katılan firma temsilcileri, iki ülkede önde gelen satın alıcılarla 150'den fazla görüşme gerçekleştirdi.

Programa, Türkiye Cumhuriyeti Stockholm Büyükelçisi Yönet C. Tezel, Stokholm Ticaret Müşaviri Gökhan Örnek ve Kopenhag Ticaret Müşaviri Çağrı A. Kale gibi önemli isimler de katıldılar. Firmalar, bu programlar sırasında toptan ve perakende merkezlerini de ziyaret etme fırsatı buldular.

DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, programın Denizli'nin Danimarka ve İsveç gibi İskandinavya ülkelerine ihracatını artırmada önemli bir adım olduğunu belirtti. Özellikle bu bölgelerdeki refah düzeyinin yüksek olması nedeniyle kaliteye verilen önemin, Türk ürünlerine talebi artırdığını ifade etti. Başkan Memişoğlu, yurt dışı pazarlama programlarının önümüzdeki dönemde ihracatın artmasına büyük katkı sağlayacağına inandığını vurguladı. DENİB olarak Ticaret Bakanlığı'nın da destekleriyle çeşitli sektörlerin yurt dışı tanıtımlarına yönelik faaliyetlerini sürdüreceklerini dile getirdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER