© Baykuş Haber

Deniz polisi, boğulmalara karşı halkı bilgilendiriyor

VAN’DA GÖREVLİ DENİZ POLİSİ, HAVALARIN ISINMASIYLA BİRLİKTE SERİNLEMEK İÇİN VAN GÖLÜ’NE GİRERKEN MAHSUR KALANLARI KURTARIRKEN, BOĞULMA VAKALARINA KARŞI ALINACAK TEDBİRLER HAKKINDA DA BİLGİLENDİRME YAPILDI.

Van'da görevli deniz polisi, sıcak hava nedeniyle Van Gölü'nde serinlemek isteyenleri kurtarırken, boğulma olaylarına karşı alınacak tedbirler hakkında bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor. Van Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Van Gölü bölgesinde deniz polisinin asayiş, can güvenliği, acil müdahale, arama ve kurtarma çalışmalarına devam ettiği vurgulandı.

Açıklamada, Çarpanak Adası mevkiinde suda boğulduğu bildirilen 2 kişi ile ilgili yapılan çalışmalarda bir kişinin sualtı ve suüstü aramalar sonucunda kurtarıldığı belirtildi. Ayrıca, Yüzüncü Yıl Üniversitesi sahil şeridinde teknede mahsur kalan üç vatandaşın da kurtarıldığı ifade edildi.

Deniz polisi ayrıca sahil kesimlerinde yoğun olarak yüzmek için kullanılan alanlarda rutin kontroller yaparak, kıyıdan uzaklaşan vatandaşları dalgaların etkisiyle sürüklenmekten kurtardı. Kontroller sırasında izin verilen yolcu taşıma kapasitesinin üzerinde yolcu alan bir gezinti teknesine de idari işlem uygulandı.

Son olarak, sahil bandında bulunan 745 vatandaşa boğulma vakalarına karşı alınacak tedbirler hakkında bilgilendirme yapıldığı ve broşürlerin dağıtıldığı bildirildi. Bu sayede denizde güvenliği sağlama konusundaki çalışmaların sürdüğü vurgulandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER