© Baykuş Haber

Denizcilik Genel Müdürlüğünden Türk bayraklı gemideki kaçak göçmenlere ilişkin açıklama

Denizcilik Genel Müdürlüğü, Türk bayraklı Galata Seaways adlı gemide kaçak göçmenlerin bulunduğuna dair haberlerle ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, gemide 15 kaçağın tespit edildiği ve İtalyan emniyet birimlerinin gemiye müdahale planları yaptığı belirtildi.

Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, Türk bayraklı Galata Seaways isimli geminin Yalova'dan Fransa'nın Sete limanına seyrettiği sırada gemide yaklaşık 15 kaçak şahsın tespit edildiği ifade edildi. Ayrıca, kaçakların gemi içerisinde muhtemel kesici aletlerle dolaştıklarının güvenlik kameralarıyla kaydedildiği ve gemi personelinin kendilerini güvende hissetmek için yaşam mahali ve makine dairesini kilitlediği bildirildi.

Açıklamada, gemi kaptanı ve şirket yetkilileri ile yapılan değerlendirmenin ardından Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi'nin (AAKKM) MRSC Ajaccio (Fransa) ve MRCC Roma (İtalya) ile iletişime geçtiği ve geminin İtalya'nın Napoli limanına doğru seyrine karar verildiği belirtildi. MRCC Roma tarafından gemi ile ilgili talep edilen dokümanların ilgili mercilere iletilmiş olduğu ifade edilen açıklamada, geminin saat 17.00'de Napoli'ye varması planlandığı ve İtalyan emniyet birimlerinin gemiye müdahale için planlama yaptığı vurgulandı.

Denizcilik Genel Müdürlüğü açıklaması, Bakanlık ve ilgili kurumlar tarafından konunun yakından takip edildiğini belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER