© Baykuş Haber

Denizin dibinden bisiklet bile çıktı, hayalet ağ avcıları şaştı kaldı

ANTALYA’DA MURATPAŞA BELEDİYESİ’NİN AKDENİZ’DE HAYALET AĞLARLA MÜCADELE ETMEK VE FOKLARININ YAŞAM ALANI FALEZLERDE DENİZ KİRLİLİĞİNİN ÖNÜNE GEÇMEK AMACIYLA KURDUĞU DALGIÇ EKİBİ, İLK GÖREVİNE ÇIKTI. BELEDİYE BAŞKANI ÜMİT UYSAL’IN DA KATILDIĞI EKİP, TARİHİ KALEİÇİ YAT LİMANI’NDA SUALTI TEMİZLİĞİ YAPTI.

Antalya'da Muratpaşa Belediyesi, Akdeniz'de hayalet ağlarla mücadele etmek ve deniz kirliliğini önlemek amacıyla oluşturduğu dalgıç ekibi ile ilk görevine çıktı. Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın da katıldığı ekip, tarihi Kaleiçi Yat Limanı'nda su altı temizliği gerçekleştirdi.

Muratpaşa Belediyesi, Akdeniz Körfezi'nde çevre koruma çalışmalarına destek vermek ve sualtı kirliliği ile hayalet ağlarla mücadele etmek amacıyla "Falezler Bizim Evimiz" projesini başlattı. Sivil Toplum İçin Destek Vakfı ve Turquoise Coast Environment Fund (TCEF) tarafından desteklenen proje kapsamında, belediye çalışanlarından oluşan 10 kişilik gönüllü dalgıç ekibi kuruldu. Bu ekip, Antalya Sualtı Derneği (ANTSAD) işbirliğiyle eğitim aldı ve tek yıldız dalgıç sertifikası aldı.

Başkan Uysal'ın da katıldığı ilk görevlerinde, deniz polisi ve sahil güvenlik dalgıçlarının da eşlik ettiği bir tören düzenlendi. Törende, Başkan Uysal, doğaya saygı, çevre koruma ve eko bilinç konularında toplumda farkındalık oluşturmanın önemine vurgu yaparak, projenin bu amaçları desteklediğini ifade etti.

Ekip, su altı temizlik görevine başlamadan önce deniz dibinden misinalar, ağlar, iğneler ve denizden çıkarılmış diğer çöpleri topladılar. Ayrıca bir bisikletin denizden çıkartıldığı görüldü. Bu etkinlikler, Muratpaşa Belediyesi'nin çevre koruma ve temizlik çalışmalarının bir parçası olarak hayata geçirildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER