© Baykuş Haber

Denizli Okul Koroları Festivali başladı

DENİZLİ’DE PAMUKKALE İLÇESİ TEKKEKÖY ORTAOKULU KOORDİNESİNDE BU SENE İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLEN DENİZLİ OKUL KOROLARI FESTİVALİ YAPILAN AÇILIŞ PROGRAMI İLE BAŞLADI.

Denizli'de Pamukkale İlçesi Tekkeköy Ortaokulu'nun koordinasyonuyla düzenlenen Denizli Okul Koroları Festivali, açılış programıyla ikinci kez başladı. Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen açılışa İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Kültür ve Turizm İl Müdürü Turhan Veli Akyol, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Festivalin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, 2022-2023 eğitim-öğretim yılının sonuna yaklaşıldığını belirterek, şehirdeki eğitim çalışmalarının okul öncesi eğitimden ortaöğretime kadar geniş bir perspektifle yürütüldüğünü vurguladı. Gençlerin hayallerinin olması gerektiğini ve bu hayallerin peşinden koşmalarını desteklediklerini ifade eden Ekici, Tekkeköy Ortaokulu'nun bu güzel etkinliği düzenleyerek okullar arasında müziği bir araç olarak kullandığını belirtti.

Sabah açılış programı ile başlayan ve iki gün sürecek olan Okul Koroları Festivali'ne toplamda 1300 koristin katıldığı 35 farklı korodan oluşuyor. Ulusal bir etkinlik haline gelen ve bu yıl ikincisi düzenlenen KoroFest Denizli etkinliğine İzmir, Antalya ve Yalova illerinden üç koro da katılıyor. Bu etkinliğin Denizli'deki sanatsal ve kültürel gelişmeye katkı sağladığını ve okullar arasında işbirliğini teşvik ettiğini belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER