© Baykuş Haber

Denizlide 105 can dostu sertifika almaya hak kazandı

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNCE ORGANİZE EDİLEN "YEREL HAYVAN KORUMA GÖREVLİSİ" EĞİTİM SEMİNERİ YAPILDI. EĞİTİME KATILAN 105 CAN DOSTU "YEREL HAYVAN KORUMA GÖREVLİSİ" SERTİFİKASI ALMAYA HAK KAZANDI.

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Yerel Hayvan Koruma Görevlisi" eğitim semineri başarıyla gerçekleştirildi. Toplamda 105 hayvansever, bu eğitim sayesinde "Yerel Hayvan Koruma Görevlisi" sertifikası kazandı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ile Denizli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü işbirliğiyle 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında bu önemli eğitimi düzenledi. Eğitim seminerine "Yerel Hayvan Koruma Görevlisi" olmak isteyen birçok hayvansever ve davetli katıldı.

Seminerin içeriği, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği, Avrupa Sözleşmesi'ne dayalı Ev ve Süs Hayvanlarının Korunması, sokak hayvanlarının sağlık, bakım ve beslenmesi, hastalıkların tanınması ve ilkyardım gibi konu başlıklarını kapsadı. Eğitmenler arasında Denizli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'nden Veteriner Hekim Mehmet Ordu, İl Jandarma Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi ve Arama Kurtarma Birimi'nden Ziyşan Alkan Yağız ve Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı'ndan Veteriner Hekim Elvan Alkaya bulunuyordu.

Eğitim seminerinin tamamlanmasının ardından katılımcılara sertifikaları takdim edildi. Yerel Hayvan Koruma Görevlileri, bölge ve mahallelerinde sahipsiz hayvanların bakımını üstlenmek, aşılarını yapmak, kayıtlarını tutmak, kısırlaştırmak, eğitmek ve sahiplendirmek gibi görevleri yerine getirerek yerel yönetimlerle işbirliği içinde çalışmaktadırlar. Bu eğitimle hayvanseverler, bu önemli görevi daha etkin bir şekilde yerine getirme fırsatı bulmuşlardır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER