© Baykuş Haber

Denizlide 646 bin hayvanın mineral ihtiyacı karşılanıyor

KIRSAL KALKINMA HAMLELERİNE DEVAM EDEN DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, 27 BİNİN ÜZERİNDE BESİCİLİK YAPAN İŞLETMEYE DESTEK VEREREK 646 BİN 100 KÜÇÜKBAŞ VE BÜYÜKBAŞ HAYVANIN MİNERAL TAŞ İHTİYACINI KARŞILADI.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınma alanındaki çalışmalarına devam ederek, 27 binin üzerinde besicilik işletmesine destek verdi ve 646 bin 100 küçükbaş ve büyükbaş hayvanın mineral taş ihtiyacını karşıladı. Bu projeyi hayata geçirerek kırsal alandaki vatandaşların desteklenmesini, tarım ve hayvancılıkta verimi artırmayı hedefleyen Denizli Büyükşehir Belediyesi, kentteki küçük ve orta ölçekli işletmelerde bulunan büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda mineral eksikliğini gidermeye yönelik bu projeyi başlattı.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile işbirliği yapılan projenin amacı, 27 bin 10 işletmede bulunan 446 bin 536 küçükbaş ve 199 bin 564 büyükbaş hayvanın toplamda 646 bin 100 adet hayvanın mineral yalama taşı ihtiyacını karşılayarak besi performansını artırmak. Aynı zamanda, hayvanlarda iştah azalması, büyüme yavaşlaması ve süt-et üretiminin düşmesinin önüne geçmek hedefleniyor. Bu desteğin ayrıca hayvanların savunma sisteminin güçlendirilmesi ve yetiştiricilerin bu konuda farkındalığının artırılması amacını taşıdığı ifade ediliyor.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kentlerinin hem sanayi ve turizm hem de tarım ve hayvancılık açısından önemli bir rol üstlendiğini belirtti. 2014 yılında "büyükşehir" statüsü kazandıktan sonra kırsal kalkınma alanında birçok projeyi hayata geçirdiklerini vurgulayan Başkan Zolan, üreticilerin taleplerine yanıt vererek Denizli'nin tarım ve hayvancılık potansiyelini desteklemeye devam edeceklerini ifade etti. Üreticilere yapılan bu mineral taşı desteğiyle çiftçi ve yetiştiricilerin daha fazla kazanmasını hedeflediklerini belirterek, "Üretim sizden, destek bizden. Üreticilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER