© Baykuş Haber

Denizlide baraj, göl ve sulama kanallarında yüzmek yasaklandı

DENİZLİ VALİLİĞİNİN SUDA BOĞULMA OLAYLARININ ÖNLENMESİNE YÖNELİK ALDIĞI KARAR GEREĞİNCE, BARAJ, GÖL VE SULAMA KANALLARINDA YÜZMEK YASAKLANDI.

Denizli Valiliği'nin suda boğulma vakalarını önlemek amacıyla aldığı karar gereği, barajlar, göller ve sulama kanallarında yüzmenin yasaklandığı duyuruldu. Sıcak yaz aylarının gelmesiyle birlikte insanlar, göletler, göller, sulama kanalları, barajlar, nehir yatakları ve havuzlarda serinlemek ve eğlenmek amacıyla suya girmeye başlarlar. Ancak, bu tür alanlarda yaşanan boğulma vakaları, yüzme becerisine sahip olmayanlar için, kötü hava koşullarında suya girilmesi, alkollü içkilerle veya yasaklı maddelerle suya girilmesi, yeterli yüzme bilgisine sahip olmamak, kayalıklardan düşme, zıpkınla balık avı sırasında sığ sularda bayılma, su sporları sırasında meydana gelen kazalar gibi çeşitli nedenlerle olmaktadır.

Bu nedenle, göl, gölet, baraj, sulama kanalı, nehir yatağı ve havuzlarda yüzme faaliyetinin düzenlenmesi, olası boğulma olaylarını ve can kayıplarını önlemek amacıyla şimdiye kadar herhangi bir kamusal veya özel tesisin sahibi olanların serinlemek veya yüzmek amacıyla suya girişlerini yasaklandı. Valilik kararı ayrıca, boğulma olaylarının yaşandığı yerlerde suya girişin tehlike arz ettiğini belirten işaret ve uyarı levhalarının yerleştirilmesini, bu bölgelere ekstra güvenlik önlemleri alınmasını, insanların sağlığı ve güvenliği açısından uygun olmayan yüzme bölgelerinin vatandaşlar ve turistler için bilgilendirme amaçlı panolarla işaretlenmesini içeriyor. İlk yardım eğitimi verebilecek görevlilere eğitim verilmesi de bu önlemler arasında yer alıyor. Ayrıca, boğulma olayları sonrası uygulanacak ilk yardım kurallarını içeren broşürlerin hazırlanarak farkındalık oluşturmak için okullar, otobüs durakları ve otogar gibi yerlere asılacağı da belirtildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER