© Baykuş Haber

Denizlide kadın emeğini ekonomiye kazandıran kooperatiflere 3 yılda 1,2 milyon lira destek

TİCARET BAKANLIĞI TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN KOOP-DES PROGRAMI ÇERÇEVESİNDE DENİZLİ VALİLİĞİNCE, KADIN EMEĞİNİ DEĞERLENDİRME AMACI GÜDEN KOOPERATİFLERE 3 YILDA TOPLAMDA 1,2 MİLYON TL HİBE DESTEĞİ SAĞLANDI.

Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen KOOP-DES Programı, Denizli Valiliği tarafından desteklenen kadın emeğini değerlendirmeyi amaçlayan kooperatiflere son 3 yılda toplamda 1,2 milyon TL hibe desteği sağladı.

Kooperatiflerin Desteklenmesi Programı (KOOP-DES) çerçevesinde, son 3 yılda kadınların çoğunlukta olduğu kooperatiflere ülke genelinde 42,3 milyon lira, Denizli'de ise 1,2 milyon lira hibe desteği verildi.

Programın amacı, kooperatiflerin üretim ve istihdama katkısı olacak projelerini desteklemek, faaliyetlerini daha etkin ve verimli hale getirmek, teknoloji ve yeni üretim tekniklerinden yararlanmalarına katkıda bulunmak ve bireysel tasarrufları ekonomiye kazandırmak olarak belirtiliyor.

Özellikle kadınların çoğunlukta olduğu kooperatifler, yaşlı ve engelli bakım merkezleri, çocuk kulüpleri, kreşler, gündüz bakımevleri gibi işletmeler için hibe alımları, ürün tanıtımı ve pazarlaması için sergi ve fuar katılımları, nitelikli personel istihdamları gibi alanlarda destekleniyor.

Son 3 yılda kadın kooperatiflerine sağlanan bu hibe desteği, kadın emeğini değerlendirmeyi teşvik ediyor ve ekonomiye katkıda bulunuyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER