© Baykuş Haber

Denizlide sel bölgesinde 280 personel ve 105 adet iş makinesi çalışmalarını sürdürüyor

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN TÜM EKİPLERİ, DSİ'NİN 100 YILDA BİR YAŞANAN SEL AFETİ OLARAK NİTELENDİRDİĞİ FELAKETİN YARALARINI SARMAK İÇİN BAŞLATTIĞI HUMMALI ÇALIŞMASINI SÜRDÜRÜYOR.

Denizli Büyükşehir Belediyesi ekipleri, DSİ tarafından "100 yılda bir yaşanan sel afeti" olarak tanımlanan felaketin yaralarını sarmak için hummalı bir çalışma başlattı. Pamukkale ilçesinin Akköy, Karahayıt, Haytabey ve Uzunpınar mahallelerinde etkili olan sel felaketine karşı Denizli Büyükşehir Belediyesi, Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri ile birlikte İtfaiye, Fen İşleri, Park ve Bahçeler, Çevre Koruma ve Kontrol, ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı dahil olmak üzere tüm ekiplerini bölgeye yönlendirdi. 280 personel, 105 iş makinesi ve araç ile bölgedeki çalışmalara katılan belediye ekipleri, sel sırasında mahsur kalan 8 vatandaşı ve 12 küçükbaş hayvanı tahliye etti.

Hasar tespit çalışmaları devam ederken, su baskınlarının etkilediği evlerin ve işyerlerinin temizliğini gerçekleştiren ekipler, yolları molozlardan arındırarak trafiğe açık hale getirdi. Ayrıca, çamurun temizlenmesi ve cadde-sokakların temizliği için yıkama işlemleri gerçekleştirildi. Zarar gören yolların onarımları da hızla başlatıldı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım ve Sağlık Merkezi ekipleri ise selin zarar gördüğü evlerde temizlik çalışmalarına başladı. Ekipler, aynı zamanda selin neden olduğu molozlar yüzünden kapanan menfez geçişlerini temizledi. Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin afet bölgesindeki çalışmaları, selin yaralarının tamamen sarılana kadar devam edecek.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, selin en çok etkilediği mahalleleri ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki ve Pamukkale Kaymakamı Uğur Bulut'un da katıldığı ziyarette Başkan Zolan, Denizli'nin şiddetli yağışların etkisinde olduğunu belirterek, tüm belediye ekiplerinin ve diğer kurumların bölgedeki çalışmalara katıldığını ifade etti. Başkan Zolan, "Tüm ihtiyaçları giderene kadar çalışmaya devam edeceğiz. Allah beterinden korusun, tüm vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun diyorum." dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER