© Baykuş Haber

Deprem bölgesi Malatyada karne heyecanı

Malatya'da 2022-2023 eğitim-öğretim yılı, Asrın felaketi olarak anılan 6 Şubat depreminin etkileriyle sona erdi. Öğrenciler, zorlu bir dönemin ardından bugün karne almaya hak kazandı. Malatya Valisi Hulusi Şahin de bu heyecana ortak oldu ve Diniye Çalık İlkokulu'nu ziyaret ederek öğrencilere karnelerini dağıttı.

Programa Milli Eğitim Müdürü Hatice Özdemir ve Yeşilyurt Kaymakamı Osman Uğurlu da katıldı. Vali Şahin, konuşmasında 6 Şubat depremi nedeniyle eğitim sezonunun zorlu bir dönem olduğunu vurguladı. Depremin şehirde büyük etkiler yarattığını ve eğitimi olumsuz yönde etkilediğini ifade etti.

Vali Şahin, depremin hemen ardından hızlı bir şekilde okul binalarını onardıklarını ve Mayıs ayında eğitime tam kapasiteyle döndüklerini söyledi. Ağır hasarlı ve yıkılan okullarda çadır ve prefabrik okullarda eğitim verildiğini belirtti.

Vali Şahin ayrıca Malatya'da yaklaşık 25 bin öğrencinin deprem nedeniyle il dışındaki okullara nakledildiğini belirtti. Öğrencilerin şehre geri dönmelerini beklediklerini ve gelecek eğitim-öğretim yılı için prefabrik okulların inşa edileceğini açıkladı.

Son olarak, Liselere Geçiş Sınavı'nda 4 öğrencinin tüm soruları doğru cevaplamasını ve Yükseköğrenim Kurumlarına Geçiş Sınavı'nda da başarı elde edilmesini umduğunu ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER