© Baykuş Haber

Deprem bölgesi Malatyada kayısı masaya yatırıldı

AK PARTİ MALATYA MİLLETVEKİLİ İNANÇ SİRAÇ KARA ÖLMEZTOPRAK,” KAYISI ÜRETİCİLERİMİZİN EN BÜYÜK GEÇİM KAYNAĞI OLMASI DOLAYISIYLA EKONOMİK OLARAK ÇOK ÖNEMLİ BİR YERE SAHİPTİR VE ŞEHRİMİZ SOSYO-EKONOMİK YAPISI NEDENİYLE DE BÖLGEMİZDE ÖNEMLİ BİR CAZİBE MERKEZİ DURUMUNDADIR” DEDİ

Kahramanmaraş merkezli depremlerle sarsılan ve kayısı üretiminin önemli bir parçası olan Malatya, kayısı sektöründeki güncel durumu ele almak için bir araya geldi. AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, kayısının şehir ekonomisi için büyük öneme sahip olduğunu ve Malatya'nın sosyo-ekonomik yapısını güçlendirdiğini belirtti. Ayrıca, depremlerin tarım sektörüne etkisini ele alarak, üreticilerin sorunlarını çözmek için çalışmalar yürüttüklerini vurguladı.

Ölmeztoprak, tarımın dünya genelinde büyük bir değişim ve dönüşüm geçirdiğini ve kaynakların doğru kullanılması, planlı üretim ve sürdürülebilirliğin önemli olduğunu dile getirdi. Bu süreçte üreticilere ve tarım sektörüne düşen görevlere de değindi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER