© Baykuş Haber

Deprem bölgesi Malatyada sağlık hizmetleri aksamadan devam ediyor

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ DR. ÖĞRETİM ÜYESİ ERHAN BERK, SAĞLIK HİZMETLERİNİN DEPREMİN İLK ANINDAN BUGÜNE KADAR KESİNTİSİZ DEVAM ETTİĞİNİ SÖYLEDİ.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerle büyük yıkım yaşayan Malatya'da, sağlık hizmetleri aksatılmadan devam ediyor. İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Erhan Berk, depremlerde hasar gören bazı hastanelerin tadilatlarının tamamlanarak daha güçlü ve estetik bir görünüme kavuştuğunu belirtti. Berk, sağlık hizmetlerinin depremin hemen ardından başlayıp kesintisiz sürdüğünü vurguladı.

Müdür Berk, "Malatya şu anda son derece güçlü bir sağlık altyapısına sahiptir. Son 20 yılda hastanelerimizin tamamı yenilendiği için hizmet kesintisi yaşanmamıştır. Depremler sonrası ise zarar gören hastanelerimizin tadilatları yapıldı ve şu an daha güçlü ve estetik bir hale getirildi. Acil servis, poliklinik, ameliyat, servis ve yoğun bakım hizmetleri kesintisiz olarak sunulmaktadır. Temmuz ayından itibaren MHRS sistemini tekrar aktif hale getirdik ve randevu alamayan hastalarımızı da polikliniklerde tedavi ediyoruz. Buna ek olarak, depremde etkilenen vatandaşlarımız için hiperbarik tedavi hizmeti ve PET/CT görüntüleme sistemini de yakın bir zamanda aktif hale getireceğiz" dedi.

Ayrıca, deprem nedeniyle kentten ayrılan hekimlerin yerine yaklaşık 140 hekimin atanmasının gerçekleştiğini belirten Berk, Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) yetkilileri ile işbirliği içinde çalıştıklarını ve suyun günlük olarak takip edildiğini söyledi. Berk, "Şu an için su kaynağında herhangi bir problem bulunmamakla birlikte yer altı şebekelerinde de sorunlar olabilir. Bu nedenle su depolarının temizlenmesini talep ettik. Temizlik yapılmadan temiz su içmek mümkün değildir. Numune alarak suyun güvenliğini sağlamak için sahada çalışmalarımıza devam ediyoruz. Şu an itibariyle suyumuzda herhangi bir sorun yok" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER